Att vara hård

Jag lider när musklerna är mjuka för då gör allt ont utom rörelse. Mjuk rörelse, bra rörelse. Har ännu inte hittat till gymet eller ens till sjukgymnasten dit jag är remmiterad. Håligheter och försvagad muskulatur. Ja, kroppen straffar mej när jag inte ger den vad den behöver för att bära mej. Jag behöver vara stark för att hålla ihop lederna, för att de inte ska hoppa ur led och min kropp arbetar konstant för att hålla ihop, till och med under sömn. Jag kan sällan sova ut eller känna mej utsövd då kroppen förbränner nästan lika mycket under sömn som under vaken tid – om jag inte motionerar. Det innebär att jag är väldigt hungrig och beroende av regelbundna måltider och mellanmål. Ett intag på minst (!!) 3000 kcl per dygn hade gött vilken annan 40-bast kvinna som helst men jag fortsätter att se ut som vanligt storlek small. När jag tränar hårt, tre dagar i veckan utan förbränningsträning ökar jag mitt intag till 4000 kcl för att inte vakna mitt i natten av svettningar och hunger. När jag var i tonåren var jag ofta uppe och käkade mackor och drack mjölk på natten när jag vaknade varghungrig. Senare i mitten på 20 gnällde min dåvarande pojkvän om att jag var uppe och åt på nätterna, han hade minsann fått torka bort macksmulor från diskbänken på morgonen och det var bevis! Jag hade inga minnen från nattliga möten med kylskåpet och lät hans sanning bli min. Under den tiden levde jag under strikt diet, sex mål mat om dagen, sex gym eller förbränningspass i veckan. Konstant träningsvärk i kroppen. Konstanta ödem runt fotknölarna och ibland runt handlederna och en känsla av att ha träningsvärk, vilket för mej betyder kvitto på att jag tränat hårt och bra! För lederna är starka spända muskler ett bra stöd och eftersom de alltid varit hårda och pumpade, 🙂 ,så har jag inte vetat av hur annars kroppen kan må eller göra. Som nu när jag inte tränar och är mjuk och rörlig åt fel håll.

Jag har tidigare blivit diagnostiserad, av läkare, för diverse väderrelaterad värk, inbillad värk och senare utredd för både reumatism och fibromyalgi och allt möjligt. Har fått svara på frågor gällande psyket och själen och vidare på vilken nivå stressen liggger. Well, stresen är konstant, både inombords och utombords. Den inre stressen har troligen mycket med bindväven att göra, den sänder felsignaler till hjärnan som tolkar signalerna och gör att jag upplever stress, oro och ibland viss typ av ångest. Men jag är numera vän med känslorna. Kroppen har jag varit vän med länge så den litar på mig trots att jag inte ger den styrketräning som den behöver.

Det här är inte en gnällblogg, det här är en blogg där jag dels vill informera om hur det är för mej att leva med EDS men också för att jag själv ska förstå hur mycket av mitt liv undermedvetet handlat om att uthärda symptomen och leva med dem utan att känt till diagnosen. Mycket har i mitt liv handlat om att träna rätt och äta rätt för att orka och inte drabbas av migrän från helvetet.

Migrän är också något som följer med EDS. Min har eskalerat och symptomen kan liknas vid stroke eller viss typ av narkotika avtändning. Jag har kommit in på akuten och fått frågan – Vad har du tagit? Det är viktigt att du berättar för oss. Dax att erkänna nu lilla vän.

(Men fan shit!! Här ligger jag och kräks galla, skakar, har ingen balans, kan inte öppna ögonen, och ni vitrockar tror jag pundar??!! E d detta mina skattepengar går till, anklagelser??!!)

Har bara kunnat svara kort att nej, Imigransprutan verkar inte längre och jag har inget primperan mot illamåendet så…hjälp mej bara, snälla!

Oftast har jag fått bra hjälp från sjukvården. Bäst var när jag blev inlagd senast, fyra dygn på strokeavdelningen – uppassad och fick till och med taktil massage! Det rekommenderar jag varmt, går att få remiss!

Att vara hård mot sig själv, driva sig fysiskt och psykiskt mot uppsatta mål. Mina mål har alltid varit att vara stark, klara av saker själv och lida pin själv, vilket gjort att jag oftast slickat såren själv i ensamhet. Ja, det har också gjort mig hård, på insidan men jag håller på att mjukna…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s